Fotoğrafçılık Bölümü Özel Yetenek Sınavları ve Soru Tipleri

Fotoğrafçılık bölümü adayları, genellikle özel yetenek sınavları için ilk aşama olan desen çiziminden muaf olmakla birlikte klasik yetenek sınavına giriyor ve de yazılı genel kültür sınavına tabi oluyor. Mülakat ise önemli bilgilerin sorulması şeklinde gerçekleşiyor. Fotoğrafçılık Bölümü Özel Yetenek Sınavları için yazılı genel kültür sınavında, geçmiş yıllarda bölüme ilişkin sorular sorulmuştur. Örneğin, “Home filminin yönetmeniz kimdir?”, “Fotoğrafın icadından günümüze kaç yıl geçmiştir?” ve “Camera Lucida’nın yazarı kimdir?” gibi sorular bu bölümde yer almıştır. Mülakat sırasında ise birbirinden farklı konulara dair sorular sorulmuştur bu güne kadar. “Devrim” arabasının fotoğrafını gösterip, markası da sorulmuştur, Jhon Simpson karakterinin resmini gösterip adı da sorulmuştur.

Fotoğrafçılık Bölümü Özel Yetenek Sınavları

Fotoğrafçılık Bölümü Özel Yetenek Sınavları

Genel Kültürünüzü Ölçen Sorulara Hazırlıklı Olun

İlginç sorulardan biri ise gösterilen ofis fotoğrafıdır. Ofisin hangi kuruma ait olduğu sorusu yöneltilmiştir adaylara ve cevap Google ’dır. Buna benzer şekilde, sınavın yapıldığı Bomonti yerleşkesine çok yakın olan Bomont Bira Fabrikaları ’nın fotoğrafı gösterilip, hangi semtte olduğu sorulmuştur. Dolayısıyla bu tip sorulara hazırlıklı olmakta fayda var. Son olarak bölüme dair çıkmış sorular arasında yer alan birkaç örnek daha verecek olursak, en ilgi çekenlerden biri Müşfik Kenter ’in fotoğrafının gösterilip isminin sorulmasıdır.

Eskrim sporunun tarif edilmesinin ardından isminin sorulması ise bir diğer soru örneği. Kısacası, bölüme dair kültürel anlamda bilgiler yoklanırken, görsel dikkat ve de ilgiler de değerlendirilmektedir. Bu durum, sınava hazırlık sürecinde, daha dikkatli olmanız ve çevrenize eleştirel bir göz ile bakmanız gerektiğini göstermektedir. Bu şekilde daha net cevaplar ile sınavda hazır bulunabilirsiniz. Çıkmış sorular, sizin karşınıza da çıkması muhtemel olan soru kalıpları ile ilgili ipucu verdiği için büyük bir önem taşıyor. Aynı soruların çıkma ihtimali ne kadar düşükse, benzer soruların çıkma ihtimali de o kadar yüksektir. Çünkü temelde amaç bölüme uygunluğunuzu belli soru amaçları ile tespit etmektir. Soruların sizden beklediği cevaplar, belli özelliklerinizi değerlendirme amaçlıdır.

Konu ile ilgili detaylı bilgi almak için bize ulaşın: İletişim

 

Yazar Hakkında

ankararesimkursu

Founder

Herkes için resim kursu anlayışı ile çocuklar ve yetişkinler için resim kursu ve güzel sanatlar özel yetenek sınavlarına hazırlık dersleri vermekteyiz.

Tüm yazıları göster