Üniversitelere Göre Çıkmış Özel Yetenek Sınavı Soruları

2021-2022 Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Resim Öğretmenliği Bölümleri Özel Yetenek Sınav Tarihleri, Başvuru Tarihleri, Taban puanlar ve kontenjanlar ile önemli detayları bulabileceğiniz sayfamıza gitmek için TIKLAYINIZ

Güzel sanatlar fakültesi ve özel yetenek isteyen bölümler, pek çok gencin hayallerini süslese de emek vermeden ve belli bir çaba harcanmadan pek de kolay bir şekilde bu noktaya gelmek mümkün olmuyor. Bugün çok sayıda öğrenci, bu sınavlar için yoğun bir çaba sarf ediyor ve ciddi zaman harcıyor. Ancak yoğun çalışmaların daha verimli hale gelmesi için dikkat edilmesi gerekenler var. Bunların başında da daha önce çıkmış olan Özel Yetenek Sınavı Soruları geliyor. Her sınavda olduğu gibi güzel sanatlara hazırlık sınavlarında da çıkmış sorular, sınavın yönünü belirleme özelliğine sahiptir.

Elbette ki daha önce çıkmış olan soru ve konular, tekrar karşınıza çıkmayacaktır ancak bu sorular ile birlikte hazırlıklarınızı yürütmek, daha temkinli olmanızı sağlayacak ve sınavda karşılaşacaklarınıza karşı daha hazır olmanızı sağlayacaktır. Bu sebeple de daha önce çeşitli üniversitelerin özel yetenek sınavları kapsamında çıkmış olan soruları sizler için derledik. Bu sayede, dilediğiniz üniversitenin çıkmış güzel sanatlar özel yetenek sınavları soruları ile tanışacak ve hazırlığınızı yapabileceksiniz. Daha kolay bir sınıflandırma ve sorulara daha kolay ulaşım için üniversitelere göre bir listeleme gerçekleştiriyoruz ki siz de hedeflediğiniz üniversitelerin özel yetenek sınavları kapsamında sorduğu soruların genel profiline hâkim olabilin. Şimdi listemize geçecek olursak, öncelikle öğrencilerin de en çok hedef belirlediği üniversitelerden başlayarak, mevcut olan soruların değerlendirmesini yapacağız.


Mimar Sinan Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

özel yetenek sınavlarında çıkmış imgesel soruları, Özel Yetenek Sınavı Soruları
Mimar Sinan Üniversitesi

Ülkemizin güzel sanatlar anlamında en başarılı üniversitelerinden olan Mimar Sinan Üniversitesi, beklendiği üzere sınavlarında da oldukça zorlayıcı olmaktadır. Dolayısıyla öğrencilerin de en çok korktuklarından biri bu sınav oluyor. Korkularınızı minimuma indirmek için ise özel yetenek sınavları kapsamında çıkmış olan sorular üzerinden çalışma yaparak, kendinizi bu üniversiteye hazırlamaktır. Bu sayede beklentilerinizi şekillendirebilir ve Mimar Sinan Üniversitesi soru profilini çıkarabilirsiniz. Sınav sırasında da ne ile karşılaşacağınızı az çok biliyor olursunuz. İlk olarak paylaşacağımız çıkmış soru ise oldukça karmaşık bir kompozisyon. Bunun öncesinde şunu belirtelim ki güzel sanatlar yetenek sınavları desen sınavı ile başlar. Bu sınavın geçilip geçilememesine göre imgesel ve natürmort sınavları sırada gelir.

Vereceğimiz soru örneği de imgesel sorularından biridir. Arka planında taş bir bina görünen bir bahçe ve bahçede bank üzerinde oturan kadın, kadın ile röportaj yapan adam ve de röportajı kaydeden kameraman olmak üzere, farklı öğeler ile birlikte bir komposizyon oluşturulması ve yaratıcılığın kullanılması istenmektedir. Ayrıca resmin arka planında, bahçede dolaşan insanlar ile bir de köpek olması beklenmektedir. Bu sayede verilen çeşitli öğeleri kedi zihninizde şekillendirecek ve yine kendi başınıza şekillendirdiğiniz bir arka plana yerleştireceksiniz. Bu da yaratıcılığın ve çizim yeteneğinin değerlendirilmesi için son derece başarılı bir sorudur.

Görsel Hafızanızı Geliştirin

Vereceğimiz örneklerden sıradaki de yine imgesel sınav sorusu olarak değerlendiriliyor. Verilen çeşitli ve alakasız öğelerin bir bütünlük ile birleştirilmesi temel amaç. M harfi, üçgen, ekose desenli bez mendil, kadeh ve 48 sayısının verildiği Mimar Sinan sınavında, katılımcıların çizim yeteneklerinden çok yaratıcılıkları sınanmıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin adayları sınama yöntemlerinden bir diğeri ise daha farklı bir şekilde gerçekleşiyor.

Adayların önüne konulan bir çaydanlığı 5 dakika sonra kaldırıyorlar ve gördükleri nesneyi çizmelerini bekliyorlar. Bu durum hem görsel hafızanızın hem de gördüklerinizi nakletme yeteneğinizin bir yolu oluyor. Burada daha önce karşılaşılmış imgesel sınav sorularından biri olarak vereceğimiz ve size de yol gösterici olacak son örnek ise verilen üç figür ile oluşturulacak kompozisyondur. Çok sıcak bir havada parkta bir bank üzerinde oturan bastonlu ve de şapkalı bir ihtiyar, geride ise bir geç ve onun başını ıslatan bahçıvan olmak üzere, üç farklı figür niteleniyor ve hem kompozisyonu hem de karakterlerin diğer detayları sizin yaratıcılığınız kontrolüne bırakılıyor. Zaten üniversitelerin temel hedeflerinden biri de budur. Yaratıcılığın ne ölçüde hangi sonuçlar ile değerlendirildiği, ayırt edici bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Hacettepe Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

özel yetenek sınavlarında çıkmış imgesel soruları, Özel Yetenek Sınavı Soruları
Hacettepe Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, bu fakültenin bölümlerini hedefleyen gençler için en iyilerden bir diğeridir. Dolayısıyla güzel sanatlar özel yetenek sınavları da pek çok genç için zorlu bir aşamadır. Bu zorlu aşamayı sizin için kolaylaştırması umuduyla paylaştığımız çıkmış sorular da sizin bu sınava ve sorulara daha aşina olarak girmenizi sağlayacaktır. Güzel sanatlar sınavları için belli aşamalar söz konusu ve en çok öğrencileri zorlayan aşamalardan biri olan imgesel sınavlarda, soru çeşitliliği korkunun temel sebebidir. Bu anlamda yapacağınız pratiğin çokluğu, korkunuzu da boşa çıkaracaktır. Örneğin Hacettepe Üniversitesi, geçtiğimiz yıllarda adaylarına 3 kavram ile 5 obje vererek, kendi kompozisyonlarını oluşturmalarını istemiştir. Bunların arasından 1 kavram ile 3 obje seçilmesi gerekir ve bu sayede herkes kendi yaratıcılığını konuşturma fırsatı bulur. Süre ise 1,5 saattir.

İlginç ve farklı kabul edilen sorulardan biri ise şiir verilerek kompozisyonunun oluşturulması olmuştur. Verilen şiirin adaylara çağrıştırdıklarının çizime yansıtılması istenmiştir. Canlı ya da cansız model çizimi genellikle ilk aşama olur ve ardından da imgesel çizimler gelir. Hacettepe Üniversitesi’nin bu anlamda aldığı eleştiri, her iki sınav için de verilen sürenin azlığı olmuştur.  Kısa sürede yeteneklerin maksimum seviyede sergilenmesi beklendiğinden, adaylar için biraz daha zorlayıcı olduğu düşünülebilir.

Gazi Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

özel yetenek sınavlarında çıkmış imgesel soruları, Özel Yetenek Sınavı Soruları
Gazi Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları

Gazi Üniversitesi’nin özel yetenek sınavları, en az diğer sınavlar kadar zorlayıcı olanlardandır. Başlangıç olan desen sınavını geçtikten sonra karşılaşacağınız imgesel sınavda, yaratıcılığınız, hızınız ve de çizim yeteneğiniz sınanmaktadır. Aynı zamanda kompozisyon oluşturma da bunlar arasında sayılabilir. İmgesel sınav sorularından biri üniversite kazanmış çocuğun otobüs garında uğurlanışı kompozisyonu olmuştur. Daha önce adaylara verilmiş olan bu konu, bugün üniversitenin sınavlarına hazırlananlar için de bir yol gösterici olmaktadır. Güzel Sanatlar Özel Yetenek Sınavları, kendinizi göstermek için büyük bir fırsattır ve o an geldiğinde en iyisini ortaya koymak için daha önce adayların karşılaştıkları üzerinde çalışmanız gerekir. Bu sayede daha hazırlıklı olabilirsiniz. Güzel Sanatlar bölümleri denilince ilk akla gelenlerden biri olan Gazi Üniversitesi için de çıkmış soruların incelenmesi son derece doğru olacaktır. Ne kadar çok pratik yaparsanız, o kadar çok sınava hazır olacaksınız demektir.

Sakarya Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

özel yetenek sınavlarında çıkmış imgesel soruları, Özel Yetenek Sınavı Soruları
Sakarya Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları

En çok merak edilenlerden olan Sakarya Üniversitesi’nin çıkmış sorularına gelecek olursak, elbette ki öncelikle desen sınavı gerçekleştirilmiştir. Ardından ise merakla soruları beklenen imgesel sınav gelir. Geçmiş yıllarda Sakarya Üniversitesi, özel yetenek sınavları kapsamında adaylardan yumurta konulu bir afiş çizimi istemiştir. Bu durum çizim yeteneği ile birlikte tasarım ve de hayal gücü gerektirirken, diğer sınavlardan farklılaşıldığını gösterir. Diğer taraftan ters döndürülmüş bir bisikletin içimi istenerek, yine farklı kapsamda bir sınav söz konusu olmuştur.

Önceki yılların sınav konusu olan bu çizimler gösteriyor ki, Sakarya Üniversitesi özel yetenek sınavlarında, öğrencileri şaşırtmayı seviyor. Üniversitenin adayı olan her bir öğrenci, özel bir hazırlık süreci ile geçmiş yılların sorularını incelemeli ve de tekrar tekrar pratik yapmalıdır. Ancak bu şekilde üniversitenin istenilen bölümünde öğrenci olunabilir. Sakarya Üniversitesi ile ilgili olarak vereceğimiz bir sınav tüyosu ise Görsel İletişim hedefleyenler için olacak. Bu bölüm için geçtiğimiz yıllarda sorulan soru bir şiir odaklı olmuştur. Edip Cansever’in “Masa da Masaymış Ha” adlı şiiri verilmiştir ve adayların çizimleri beklenmiştir. Şiirden alınan mısralar ile çizim beklenmiştir ve yapılan çizimin de gerçeklendirilmesi beklenmiştir.

Marmara Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

özel yetenek sınavlarında çıkmış imgesel soruları, Özel Yetenek Sınavı Soruları
Marmara Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları

Her alanda ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından biri olan Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar alanında da en çok hedeflenenlerden biri olmaktadır. Dolayısıyla öğrenciler yoğun bir tempo ile yıl boyunca bu üniversitenin özel yetenek sınavları hedefi ile hazırlanıyor. Güzel Sanatlar Özel Yetenek Sınavları, farklı aşamalardan meydana geliyor ve her biri için özel bir hazırlık gerekiyor. En çok tedirginlik yaratan kısım olan imgesel sınavda ise çıkmış olan soruların incelenmesi ve bunlar ile yapılan pratiğin çokluğu etkili oluyor.

Marmara Üniversitesi için paylaşacağımız çıkmış soru ise yine imgesel olacak. Masa üzerindeki örtü, yan profilden görünen çerçevedeki çaydanlık ve hayalden çizilen kepçe ile yarım nar kompozisyonu, öğrencilerin farklı objeler ve detaylar ile ilgilenmesini gerekli kılmıştır. Çıkmış olan bu sorunun bu yıl tekrar çıkması elbette ki çok küçük bir ihtimal. Ancak benzerinin çıkma ihtimali çok yüksek. Dolayısıyla bu tip pratiklerin yapılması, hatta süre bazlı çalışmalar ile siz de Marmara Üniversitesi’nin sınavını geçebilir ve başarıya ulaşabilirsiniz.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

özel yetenek sınavlarında çıkmış imgesel soruları, Özel Yetenek Sınavı Soruları
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları

Geçtiğimiz yıllarda Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin güzel sanatları hedefleyen öğrencilere yönelttiği soru şöyle; 3 aşamadan oluşan bir konu söz konusu. 1. Desen, 2. Desen kroki ve figür 3. Dikdörtgen prizmanın yere düşerken ki üç farklı hali. Buradan da anlıyoruz ki, üniversitenin soruları oldukça farklı nitelikte. Güzel sanatlar fakültesinin en dikkat çeken ve hafızalarda kalan sorularından olan bu üçlü, sizin için de yol gösterici olabilir. Özel yetenek sınavları her aşaması ile farklı bir hazırlık gerektiriyor. Siz de tüm aşamalar için ayrı bir hazırlık süreci planlamalı ve her aşama için çıkmış soruları tek tek inceleyip üzerlerinde çalışmalısınız. Bu sayede siz de hayalini kurduğunuz üniversite ve bölüme kavuşabilir, geleceğinizi kendi elleriniz ile planlayabilirsiniz.

İstanbul Kültür Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

İstanbul Kültür Üniversitesi için özellikle İç Mimarlık bölümünü hedefleyenlere paylaşımımız olacak. Daha önceki senelerde, özel yetenek sınavları kapsamında İç Mimarlık bölümü için sorulan sorulardan biri çeşitli objeleri temel alıyor. Obje olarak tabure veriliyor ve görülen objenin doğal ışık altında, 2 kişilik bir çalışma ortamı içerisinde çizilmesi isteniyor. Bunun yanında İstanbul Kültür Üniversitesi’nin çıkmış özel yetenek sınavları sorularından bir diğerinin de tabureler ile ilgili olduğunu görmekteyiz. Biri ayakta ve biri yatık olmak üzere, iki adet taburenin hayal edilen bir mekân içerisinde çizilmesinin istendiği sınav, bugün dahi sınava girecek olanlar için bir fikir oluşturuyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

özel yetenek sınavlarında çıkmış imgesel soruları, Özel Yetenek Sınavı Soruları
Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları

Ülkemizin en başarılı üniversitelerinden biri olan ve güzel şehir İzmir’in önemli bir parçası olan Dokuz Eylül Üniversitesi, pek çok öğrencinin de hayallerini süslüyor. Hayalini kurduğunuz bölüm ve üniversiteye yerleşmek için elbette ki öncelikle belli sınavları geçmeniz ve başarı elde etmeniz gerekmekte. Güzel sanatlar özel yetenek sınavları, kendinizi ve yeteneğinizi ortaya koymanın ise en iyi yolu ve aynı zamanda hedeflerinize ulaşmanın bir gerekliliğidir. Size referans teşkil edecek olan sorulara gelecek olursak ise en çok dikkatleri çeken ve de konuşulan çıkmış soru ile başlayabiliriz. Birinci aşamada model çizimi gerçekleştirildikten sonra, ikinci aşama olan imgesel çizime yani en çok merak edilen kısma geçilmiştir. Burada bir paragraf paylaşılmış ve de adayların bunu resmetmesi istenmiştir. Bu da sınırsız bir çizim alanı yaratmakta diyebiliriz.

Kısacası sadece çiziminizi değil aynı zamanda da başlı başına yaratıcılığınızı yarıştırmanız gerekmektedir. Söz konusu olan paragraf ise şöyle; “Ateşin yanı başı, annemden hayata ilişkin ilk derslerimi aldığım yerdi. Sevgiyle sato diye çağırdığımız, köyden yeni gelmiş hizmetçi Şaturninanın yere düşmüş, üzerine basma saygısızlığında bulunulmayacak Mısır tanrısını içinde taşıyan mısır tanesine basmamamı ikaz ettiği yerdi. Eve gelen ziyaretçilerin genellikle ağırlandığı ve dünyada olup bitenleri yeni anlamaya başladığım yerdi. Ateşin büyüleyici gücünün pençesinde her türlü öyküyü ama özellikle kadınların öykülerini dinlediğim yerdi.” Bu paragraf şüphesiz ki herkeste benzer olmakla birlikte farklı görüntüler canlandırır ve farklı noktaların dikkat çekmesini sağlar. Önemli olan ise en başarılı çizim ile en başarılı kompozisyonu ortaya çıkarmaktır.

Anadolu Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

özel yetenek sınavlarında çıkmış imgesel soruları, Özel Yetenek Sınavı Soruları
Anadolu Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları

Anadolu Üniversitesi’nin geçmişte sınavın farklı aşamalarını aynı günde gerçekleştirmiş olması ile bilinmekte ancak bugün durum aynı da olabilir farklı da. Şüphesiz ki uygulamalar göz açıp kapayıncaya kadar değişiklik gösteriyor. Peki, Anadolu Üniversitesi’nin bilinen sınav konusu nedir diye soracak olursanız hemen söyleyelim; masaya çıkan bir model sol ayağını sağ dizinin üzerine atmıştır. Sağ eli ile de ayak bileğini tutmaktadır. Birinci aşamadan sonra ise imgesel sınav konusu olarak teneffüste bir okul kantininin hayal edilmesi ve çizilmesi istenmiştir. Çokça pratik isteyen imgesel sınav konusunda, çeşitli objeler üzerine eğilirken, canlı çizimlerinde üzerinde ne denli durulması gerektiğini bu konudan anlamaktayız. Anadolu Üniversitesi’ne dair tek soru mevcut olsa da, sınav hakkında fikir edinmek için yeterli olduğu düşünülebilir.

Selçuk Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

Selçuk Üniversitesi, desen çizimini hedef alan ilk sınavın ardından, adayları asıl zorlayacak olan ikinci sınav ile ilgi çeken ve merak uyandıran sorularını soruyor. Paylaşacağımız önceki yıllar sorusu da bu kapsamda yer alıyor. Özel yetenek sınavları, özellikle imgesel sınavlarda farklılık gösterdiğinden hemen sorumuza geçiyoruz. Bir gemide, şişko bir kaptanın elinden düşen bardak ve bardağın düşüşü ile irkilen kedi asıl konuyken bir de bu kompozisyona, gemiye kaçak binen bir yolcu dizlerinin üzerine çökmüş ve de elleri bağlanmış şekilde dâhil oluyor. Affedilmek için üzgün bakışlara sahip olduğu da konuya eklenenlerden. Bu kişiyi tutan bir kişi daha kompozisyonda yer alıyor ve oldukça kapsamlı bir çizim karşımıza çıkıyor. Çok fazla detay, fazlaca karakter ve de mükemmel bir kompozisyon için dikkatli ve özenli olmak şarttır. Bununla birlikte, zamanı doğru kullanmanın önemi de yadsınamaz.

İstanbul Aydın Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

İstanbul’un sevilen ve tercih edilen üniversitelerinden biri olan İstanbul Aydın Üniversitesi, Güzel Sanatları hedefleyen öğrenciler için de önemli bir seçenektir. Dolayısıyla bu üniversitenin özel yetenek sınavları soruları da ilgi ile takip ediliyor. Çıkmış sorular arasında değerlendirilen konulardan biri ise 50 x 70 cm ölçülerindeki bir kâğıdın ikiye katlanması ve iki farklı çizimin istenmesi oluyor. Kâğıdın bir sayfasına, Tors çizimi istenirken, diğer sayfaya da bir kutu ile birlikte yanı başında duran birkaç tane top çizimi istenmiştir. Dolayısıyla iki farklı çizim söz konusu olmuştur. Bu da zamanın daha verimli kullanılmasını gerektirirken, biraz daha fazla konsantre olmanızı da gerektirebilir. Bu tip çizimler ile pratik yaparken, siz de süre kavramını elden bırakmamalısınız. Bu şekilde çok daha iyi bir çalışma süreci yürütür ve çok daha başarılı olabilirsiniz. Planlı, programlı olup çıkmış soruları takip ettiğiniz sürece, çok da engel ile karşılaşmayacağınız bir hazırlık dönemi geçirebilirsiniz.

Yıldız Teknik Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

Yıldız Teknik Üniversitesi, çeşitli bölümleri için düzenlemeye gerek duyduğu özel yetenek sınavları içerisinde şimdi paylaşacağımız konuları baz almış ve adaylar arasında bu şekilde seçim yapmıştır. Öncelik Sanat Yönetimi kapsamında, Topkapı Sarayı’nda bir grup İlköğretim öğrencisi ve de onların ziyaretlerini ortam ile de ilişkilendirerek çizim yapılması istenmiştir. Bunun yanında Bileşik Sanatlar kapsamında geleneksel halk oyunlarından biri olan Hacivat ve Karagöz’ün oyun alanı ile birlikte tarihsel süreçte çizilmesi istenmiştir ve ince detaylar ile adayların zorlanmasına sebep olan konulardan biridir. Bugün Yıldız Teknik Üniversitesi’nin yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler de özel bir önem göstermekte ve bu tip detaylar üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirmektedir. Siz de Yıldız Teknik Üniversitesi’ni hedefliyorsanız, bu konular üzerinde yapacağınız pratikleri çeşitlendirebilirsiniz.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Soruları

Son olarak hakkında bilgi vereceğimiz üniversite, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi olacak. Üniversitenin güzel sanatlar fakültesi ve de yetenek sınavı gerektiren tüm bölümleri, üniversiteye has kabul edilebilecek bir sınav tarzı ile öğrenci kabul etmektedir. Bu sebeple de bugün yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler için çıkmış soru ve konular son derece önemlidir. Güzel kokan güllerin şehri Isparta da öğrenciler için doğru adreslerden biri olarak, özel bir sınav sistemi ile belli bölümlerine öğrenci kabul eder. Üniversitenin geçtiğimiz yıllarda çıkmış olan sorularını paylaşarak, sizin de hazırlık sürecinizi desteklemeyi hedefliyoruz.

Üniversitenin gerçekleştirdiği ilk aşamada, yaşlı bir modelin çizimi istenmiştir. Bu da aslında model çizimlerinde pratiğinizin fazlaca olması durumunda rahatlıkla geçebileceğiniz bir aşamadır. Bu aşamada başarı elde eden adaylar, belli bir süre sonra gerçekleştirilecek olan ikinci sınava girecektir. Burada ise imgesel sınav ile yaratıcılığın ölçüldüğü söylenebilir. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, söz konusu olan sınav döneminde, adayların heyecan duygusunu yansıtmasını istemiştir. Özgürce tasarlanıp çizilecek olan bir kompozisyonda, en iyi şekilde heyecan duygusunun yansıtılması istenmiştir.

Gördüğünüz üzere aslında Isparta Üniversitesi, çok da farklı bir beklenti içinde değil ancak gerçekten yetenekleri arıyor. Bünyesinde bu anlamda gerçekten emek vermiş ve hak etmiş öğrencilere yer vermeyi hedefliyor.

Her üniversite farklı bir tarza sahiptir ve sorularında genel anlamda aynı havayı hissetmek mümkündür. Çıkmış soruların incelenmesi de tam bu sebeple önem taşımaktadır. Siz önceki dönemlerin konularını bilir, bu anlamda çalışma yaparsanız, sınava girdiğinizde üniversitenin aslında sizden tam olarak ne istediğini de kolayca anlarsınız. Güzel sanatlar özel yetenek sınavları, aslında korkutucu göründüğü kadar da kolaydır. Siz yeter ki gerekli özeni gösterin ve doğru bir çalışma süreci ortaya koyun.

Mutlaka emeklerinizin karşılığını alır ve hayallerinize kavuşursunuz. Üstelik bu çalışma süreci hedeflerinizden de çok uzak olmadığı için sizin açınızdan büyük bir zorluk ve yük olmasa gerek. Bu düşünce sistemi ile daha az stresli ve daha verimli bir şekilde sınavlarınıza hazırlanabilirsiniz. Üstelik istediğiniz bölüm ve de üniversitenin çok da yakınınızda olduğunu fark edersiniz. Hayalleriniz sadece parmaklarınızın ucunda. Doğru bir kurs yani doğru eğitimciler, stressiz bir çalışma ortamı ve de başarı hedefleri ile mükemmel sonuca çok yakınsınız. Bu gerçeği keşfettiğinizde, hayatınızın da kolaylaştığını göreceksiniz. Yeni tüyoları ve çalışma önerilerini aldığınıza göre hemen çalışmalarınıza kaldığınız yerden devam edebilir ve doğru eğitim kurumlarında, doğru eğitimciler ile ve de doğru bir sistem ile hedeflerinize koşmaya başlayabilirsiniz. Ne duruyorsunuz?!

Özel Yetenek Sınavı Soruları
Kızılırmak Cad. No:5/3 Kızılay

Yazar Hakkında

ankararesimkursu

Founder

Herkes için resim kursu anlayışı ile çocuklar ve yetişkinler için resim kursu ve güzel sanatlar özel yetenek sınavlarına hazırlık dersleri vermekteyiz.

Tüm yazıları göster